direct contact

Direct contact

Bezoektijden

Komt u iemand bezoeken in Zuyderland Medisch Centrum? Hier vindt u informatie over de bezoektijden en bezoekregels.

Bezoektijden Heerlen

Algemene bezoektijden
Bezoekers zijn op locatie Heerlen en Sittard-Geleen welkom tussen 11:00 uur en 20:00 uur.
Alleen voor de Intensive Care, Zuyderland Geboortecentrum en MPU/GGZ gelden afwijkende tijd

  • Intensive Care (Heerlen en Sittard-Geleen)
    Contactpersonen (directe familieleden) zijn op afspraak welkom tussen 14:00 en 20:00 uur. Andere bezoekers zijn, in overleg met de contactpersoon, welkom tussen 19:00 en 20:00 uur.
  • Zuyderland Geboortecentrum (Heerlen)
    Kraam-/Neosuites: de partner en eventuele broertjes en zusjes zijn de hele dag welkom. Andere bezoekers kunnen in overleg met de ouders en verpleegkundigen een tijd afspreken. Op de Verloskamers is bezoek toegestaan in overleg met de verpleegkundigen.
  • MPU (Heerlen) / GGZ (Sittard-Geleen)
    Bezoek is door de week welkom van 18:30 tot 20:00 uur. In het weekend en op feestdagen (in Sittard-Geleen ook op woensdagmiddag) van 14:00 tot 17:00 uur. Daarnaast zijn contactpersonen van 14:00 tot 20:00 uur welkom op de gesloten unit GGZ (unit 2)

Voor alle afdelingen geldt: maximaal 2 personen gelijktijdig bij een patiënt op de kamer.

Bloemen en planten
Het meebrengen van bloemen en planten is niet toegestaan. Alternatieve cadeautjes zijn verkrijgbaar in het bezoekersrestaurant en in onze cadeaushop.

Afwijkende bezoektijden
In bijzondere gevallen mogen bezoekers afwijken van de bezoektijden. Overleg hierover met de verpleegkundige van de afdeling die u wilt bezoeken.
Bezoekers zijn tijdens de bezoekuren welkom met een maximum van twee bezoekers per patiënt op hetzelfde moment. In overleg met de afdeling mag uw zorgbegeleider bij u zijn.

Roomservice
Bezoekers kunnen op werkdagen van 8.00 – 17.00 uur gebruikmaken van onze roomservice. Bij opname ontvangt iedere patiënt een folder over de roomservice. In deze folder vindt u een ruim aanbod dranken, koude en warme snacks, snoep, gebak en ijs. Ook biedt de roomservice een assortiment non food-artikelen op het gebied van persoonlijke verzorging.

Bezoektijden Sittard-Geleen

Algemene bezoektijden
De algemene bezoektijden zijn:

  • van 11.00 tot 20.00 uur

In bijzondere gevallen mogen bezoekers van deze tijden afwijken. Overleg hierover met de verpleegkundige van de afdeling die u wilt bezoeken.
Bezoekers zijn tijdens de bezoekuren welkom met een maximum van twee bezoekers per patiënt op hetzelfde moment. Uw zorgbegeleider mag altijd bij u zijn.

Bloemen en planten
Het meebrengen van bloemen en planten is niet toegestaan. Op de revalidatie-afdelingen mag dit wel.

Afwijkende bezoektijden
Op een aantal afdelingen hanteert Zuyderland Medisch Centrum afwijkende bezoektijden. Dit is bijvoorbeeld het geval op de afdeling Intensive Care (IC), Coronary Care Unit (CCU) en de kinderafdeling. Voor meer informatie over de bezoektijden op deze afdelingen, kunt u contact opnemen met het verplegend personeel van de betreffende afdeling.

Speciaal bezoek
Kerkdorpen en wijken in de Westelijke Mijnstreek hebben vaak een ziekenbezoekvereniging, zoals de Zonnebloem. Leden van deze vereniging bezoeken regelmatig patiënten uit hun dorp of wijk. Stelt u een dergelijk bezoek op prijs? Geef dit dan zelf door aan de betreffende ziekenbezoekvereniging.