Ga naar hoofdinhoud

Verpleegkundigen en verzorgenden symposium | Veerkracht

Op 4 april 2024 vindt het Verpleegkundigen & Verzorgenden symposium plaats. Dit congres is voor verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten (verder genoemd als professionals) bedoeld. In de symposium commissie zijn verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten vertegenwoordigd.

In de zorg wordt er niet alleen veel gesproken over veerkracht, er wordt ook veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar veerkracht. Naast veerkracht is het belangrijk om zeggenschap te versterken. Onze beroepsvereniging V&VN  is penvoerder geweest van het Landelijk Actieplan Zeggenschap en Veerkracht.
Voor een professional is het vermogen om je aan te passen en flexibel te reageren op verwachte en onverwachte (crisis) situaties van belang. Veerkracht verwijst naar het vermogen van mensen om terug te veren na tegenslag, trauma of stressvolle gebeurtenissen. Veerkrachtige mensen hebben de neiging om beter te kunnen omgaan met stress en tegenslagen en zijn beter in staat om positieve veranderingen te bewerkstelligen.

Tijdens dit symposium zal veerkracht dan ook vanuit verschillende perspectieven worden behandeld.

Locatie

Van der Valk hotel Stein-Urmond Mauritslaan 65, 6129 EL Urmond

Parkeren is gratis, volg de parkeerinstructies ter plaatse.

Aanmelden

Klik op de button om direct naar het aanmeldformulier te gaan.