Eens in de 5 jaar organiseert VAR Limburg* het Verpleegkundig Symposium Limburg. Wegens de coronacrisis is er dit jaar gekozen voor een geheel digitaal evenement, in de vorm van een Webinar. Het Webinar vindt plaats op donderdag 24 september van 11:00 tot 14:00 uur.

Toen begin dit jaar de World Health Organization aankondigde dat 2020 hét jaar van de verpleegkundige zou worden, wisten we nog niet hoe tastbaar dit op de werkvloer én in de maatschappij zou worden. De corona pandemie heeft het belang van goede (verpleegkundige) zorg onder een vergrootglas gelegd en biedt tevens nieuwe inzichten en kansen.

Als verpleegkundige stellen we ons, meer dan voorheen, zichtbaar op als professional met kennis en hart voor de zorg. Uiteenlopende vaardigheden als flexibiliteit, leiderschap, transmuraal en interdisciplinair samenwerken, klinisch redeneren en omgaan met acute en onbekende situaties, komen meer dan ooit aan bod. Met als gevolg een flinke lichamelijke en psychische belasting. In tijden van crisis moet je als verpleegkundige letterlijk jongleren. Ondanks je eigen onzekerheden en psychische belasting, handel je sterk en professioneel omdat je de beste zorg voor de patiënt en zijn naasten centraal zet.

Nu we teruggaan naar de ‘nieuwe realiteit’ is het van groot belang dat we samen deze intensieve maar ook leerzame periode reflecteren. Hoe heb je als verpleegkundige de zorg in deze periode ervaren? En hoe kom je, vooral psychisch, uit deze crisis? Wat heb je nodig om veerkrachtig te blijven en de juiste zorg te kunnen blijven bieden én welke veranderingen willen we graag vasthouden? Stuks voor stuk cruciale thema’s die aan bod komen tijdens het interactieve VAR Webinar. Bekeken vanuit diverse toepasselijke sprekers, maar ook vanuit de werkvloer.

* VAR Limburg is een samenwerkingsverband tussen de Verpleegkundige Adviesraden, verpleegkundig staf bestuur en zorggroepen.

Programma (onder voorbehoud)
Algemene informatie
Aanmelden
Aanmeldingsformulier deelnemende organisaties
Aanmeldingsformulier overige organisaties
Mede mogelijk gemaakt door de volgende zorginstellingen
Overige sponsoren