Ga naar hoofdinhoud

Op dinsdag 27 juni organiseert het Zuyderland Medisch Centrum een symposium over de multidisciplinaire aanpak rondom bariatrische chirurgie.

Deze avond is bedoeld voor alle collega’s (o.a. verpleegkundigen en artsen, al dan niet in opleiding) die tijdens hun werkzaamheden te maken krijgen met bariatrie patiënten en hier meer over willen weten.

Door middel van een afwisselend programma met presentaties van chirurgen, mdl-artsen en radiologen willen we de gezamenlijke kennis over bariatrie binnen ons ziekenhuis vergroten om zo de zorg verder te verbeteren.

Een aantal thema’s zullen hierbij aan de orde komen: indicaties en contra-indicaties voor bariatrie, verschillende procedures (maagband, gastric sleeve en gastric bypasss) en hun effectiviteit, de belangrijkste complicaties en de behandeling van deze complicaties (met speciale aandacht voor stentplaatsing).

Deelname is gratis!

Voor wie?

  • Staf, arts-assistenten, semi-artsen en co-assistenten van Chirurgie, Radiologie, Interne Geneeskunde en Maag-Darm-Leverziekten van Zuyderland Medisch Centrum
  • Endoscopie medewerkers Zuyderland Medisch Centrum
  • Medewerkers Nederlandse Obesitas Kliniek Zuid

Wanneer & waar
Dinsdag 27 juni 2017 / 18:00-21.30 uur
Auberge de Rousch
Kloosterkensweg 17
6419 PJ Heerlen

Accreditatie is aangevraagd

Mogelijk gemaakt door:

johnsonandjohnsonlogo-svg     bariatric-solutions-logo

fmh-medical-logo