Ga naar hoofdinhoud

Expeditie samen vooruit, zorg over grenzen heen

Na de succesvolle eerste editie ‘Ga voor Goud: arts worden is topsport’ vindt op 12 november a.s. de tweede editie van het Zuyderland Opleidingssymposium plaats getiteld “Expeditie Samen Vooruit: Zorg over grenzen heen”. Deze editie staat geheel in het teken van interprofessioneel samenwerken en leren.

De toenemende complexiteit van zorgvragen van patiënten vraagt om goede afstemming van zorg en onderlinge samenwerking tussen professionals. Zoals onlangs vastgesteld in een gezamenlijk standpunt van de aios-verenigingen is er in de curricula van de huidige medische vervolgopleidingen meer aandacht nodig voor samenwerking tussen disciplines en over de lijnen heen. Om meer wederzijds begrip en betere afstemming te creëren is het belangrijk dat artsen tijdens de medische vervolgopleidingen interprofessioneel leren samenwerken. Tijdens het symposium worden twee inspirerende lezingen gegeven over de randvoorwaarden, valkuilen en succesverhalen van goede samenwerking, zowel binnen en buiten de zorgsector.
Daarnaast gaan de deelnemers hands-on aan de slag met een vorm van interprofessioneel opleiden, waarbij de volgende vraag centraal zal staan:

Hoe kunnen we over de grenzen van instellingen/professies geïntegreerde en mensgerichte zorg leveren? 

Net zoals de vorige editie mag een prijsuitreiking en een netwerkborrel uiteraard niet ontbreken.

Arts-assistenten (aios, haios, baios en anios), (plv.) opleiders en overig geïnteresseerden zoals verpleegkundigen, physician assistants, paramedici, coassistenten, semi-artsen, affiliatiecoördinatoren, onderwijskundigen zijn van harte uitgenodigd!

Adres
Zuyderland Medisch Centrum
Locatie Heerlen, T2 – ruimte 50/Auditorium/Kapel
Henri Dunantstraat 5, 6419 PC Heerlen