Ga naar hoofdinhoud

‘Het is afwachten of ik na de behandeling ook nog zo lach’

Lees het hele verhaal

Remi Goossens

Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

‘Het is afwachten of ik na de behandeling ook nog zo lach’

‘Het is niet de eerste keer dat ik hier kom om een verstandskies te laten trekken. Ik weet wat me te wachten staat. Ik voel geen angst en ben relaxed. Zo meteen wordt de verdoving ingespoten. Die prik is even vervelend. Daarna voel je dat een deel van de gezichtskant, inclusief de tong, gevoelloos wordt.’ Er wordt een grapje gemaakt en Remi Goossens schiet in de lach. ‘Het is afwachten of ik na de behandeling ook nog zo lach’, zegt hij.

Als de verdoving goed werkt, wordt de patiënt naar een behandelkamer begeleid. De kaakchirurg legt uit dat hij eerst gaat boren. Daarna hoort de patiënt wat gekraak. De kies wordt in stukken eruit worden gehaald. De chirurg vraagt of alles goed is en van onder de OK-doeken mompelt de Remi Goossens  bevestigend. Als de kies eruit is, wordt de wond gehecht en kan de patiënt  in de andere kamer plaatsnemen.

‘Ach, het is voor mij de tweede keer en ik kan nog lachen. Het viel mee. Ik krijg dadelijk nog uitleg over wat ik wel en niet mag en een recept voor medicijnen die ik in de apotheek van het ziekenhuis af kan halen. Handig trouwens’, aldus Remi Goossens.

 

 

Kaakchirurgie