Ga naar hoofdinhoud

Acute Zorg Afdeling

Zuyderland is voornemens om vanaf juli 2024 de Spoedeisende Hulp (SEH) op locatie Sittard-Geleen aan te passen naar een 24/7 Acute Zorg Afdeling. Met deze verandering kan Zuyderland de veilige, toegankelijke en kwalitatieve acute zorg blijven garanderen voor álle inwoners in de regio.

Twintig procent van de huidige SEH-patiënten op locatie Sittard-Geleen, wordt straks door huisartsen en ambulances doorverwezen naar locatie Heerlen. Het plan voor de aanpassingen is ontwikkeld samen met de specialisten van het ziekenhuis en de regionale huisartsenorganisatie in Zuid-Limburg en betreft een vervolgstap op veranderingen die afgelopen jaren al zijn doorgevoerd, met continu aandacht voor hoe de zorg optimaal over beide locaties verdeeld wordt. Meer informatie kun je ook lezen in ons persbericht.

In de volgende video leggen David Jongen (voorzitter Raad van Bestuur), Danielle Bussmann (SEH-arts) en Ester Klaassen (voorzitter Huisartsen Westelijke Mijnstreek) uit wat deze veranderingen betekenen:

Contact

Heeft u een vragen over de Acute Zorg Afdeling?
Kijk eerst bij de veelgestelde vragen.
Staat uw vraag hier niet bij?