Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland-internist Guy en verpleegkundige Marjon vormen geliefd carnavalspaar

Guy en Marjon Mostard zijn niet alleen een echtpaar en beiden al decennia lang Zuyderlander. Dit jaar zijn de internist en verpleegkundige samen uitgeroepen tot het carnavalspaar van CV de Nachdravers in Termaar. ‘Hartstikke leuk’, zeggen de kersverse prins en prinses zelf. En dat vinden hun collega’s ook.

‘We zijn allebei echte carnavalisten’, vertellen de twee Zuyderlanders, die al bijna twintig jaar woonachtig zijn in Margraten. ‘Dat zit er van kinds af aan al in’. Drie van hun vier kinderen zijn afgelopen jaren ook al jeugdprins of -prinses geweest … en dus konden hun ouders haast niet achterblijven! Wat vinden zij ervan, dat pa en ma prins en prinses zijn en komend weekend vol in de belangstelling staan tijdens de receptie in het dorp? ‘Nou, de meiden vinden het best wel hip!’, zegt Marjon. Ook de collega’s van beiden vinden het erg leuk en houden al rekening met de zorgplanning in komende weken.

Vonk
De eerste ontmoeting tussen Guy en Marjon in Zuyderland gaat vele jaren terug. De twee leerden elkaar ooit in het voormalige ziekenhuis van Brunssum kennen, waar Marjon al in 1992 kwam werken. Tegenwoordig op de Dagverpleging, maar destijds nog op de afdeling Interne Geneeskunde. Guy verscheen zo’n zes jaar later op dezelfde locatie, als zaalarts. ‘Tijdens een feestje van het werk sloeg de vonk over,’ weten ze nog goed. Samen plezier maken en feest vieren zat er duidelijk al vroeg in.

Verbroedering
Een drukke periode staat komende weekenden en natuurlijk tijdens carnaval op het programma, maar beide Zuyderlanders gaan er zeker van genieten. Afgelopen jaren werd er ook al geregeld meegelopen in optochten. Marjon bij de jeugd en Guy vaak als einzelgänger. Eén jaar zorgden ze zelfs voor echte verbroedering, door met twee leden uit de vereniging van Margraten één groep te vormen in de optocht. Als prins en prinses bezoeken ze komende weken alle 80-plussers in het dorp.

Een paar jaar geduld
Eigenlijk hing de benoeming van Guy en Marjon in 2019 al een beetje in de lucht. ‘Maar in het voorjaar van 2020 wisten we al dat het even niet mogelijk zou zijn. We waren toen ook wel met heel andere dingen bezig,’ verwijst Guy naar de intensieve coronaperiode. De internist was diverse keren in het (landelijke) nieuws, nadat vooral Zuid-Limburg en Zuyderland behoorlijk zwaar getroffen werden.

Ouderwets gezellig
Afgelopen twee jaren zeiden Guy en Marjon daarom steeds tegen elkaar: ‘we willen zoiets leuks wel normaal kunnen doen, of helemaal niet’. Maar gelukkig kan het nu weer. Inclusief handen schudden en knuffels geven, benadrukt het echtpaar, ‘Dat hoort erbij. We hopen dat het dit jaar voor iedereen weer ouderwets gezellig wordt! Met z’n allen: we vieren dit met het hele dorp, van jong tot oud!’