Ga naar hoofdinhoud

Buitenpoli de Egthe, lekker dichtbij

Jan Goossens (81) bezoekt al jaren de buitenpoli van Zuyderland Medisch Centrum in Echt. ‘Lekker dichtbij’, vindt hij. Meestal is zijn vrouw dan aan zijn zijde. De heer Goossens woont dicht in de buurt en heeft al 15 jaar diabetes. ‘Ach, het is te doen. Ik weet eigenlijk niet beter,’ is zijn nuchtere commentaar. ‘Vandaag is de jaarlijkse controle. Het is weer tijd voor de APKkeuring,’ zegt hij met enige zelfspot.

‘Eerder, toen de Diabetespoli hier nog niet was, gingen we altijd naar het grote ziekenhuis in Sittard-Geleen,’ vertelt Goossens. ‘Maar hier is het gemoedelijker en minder ver. Ik moet nu af en toe nog naar Sittard-Geleen, bijvoorbeeld voor mijn ogen en mijn hart. Maar het is fijn dat ik voor bepaalde dingen ook dicht bij huis op controle kan.’

De buitenpoli, gelegen in zorgcentrum de Egthe, bestond onlangs tien jaar! Patiënten kunnen hier, dicht bij huis, onder meer terecht op de poliklinieken Reumatologie, Interne Geneeskunde , Dermatologie, Gynaecologie en Diabetes. Ook de Bloedafname van Zuyderland is gevestigd in de Egthe.