Ga naar hoofdinhoud

Medische zorg met een PlusPunt

Binnen een paar dagen terecht kunnen bij de medisch specialist, alle onderzoeken achter elkaar ondergaan en meteen de uitslag en een behandelplan krijgen. Dat is wat PlusPunt Medisch Centrum locatie Roda JC biedt. Met als groot pluspunt sinds dit jaar: de zorgverzekeraar berekent meestal geen eigen risico.

Na een succesvol proefjaar met Cardiologie, worden nu ook specifieke diagnoses gesteld en behandelingen van Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO), Dermatologie, (kleine) Chirurgie en Interne Geneeskunde uitgevoerd. Let op: het gaat om een deel van het aanbod van behandelingen. Voor alle andere zorg verwijst de huisarts de patiënt naar het ziekenhuis.

Daniel van den Brand (34) uit Brunssum kreeg plotseling last van druk op zijn borst en tintelingen in zijn gezicht en arm. Op aandringen van zijn vader ging hij naar de huisarts, die hem meteen doorverwees naar een cardioloog. ‘Toen hij zei dat ik ook naar PlusPunt kon, vond ik dat een goed idee. De sfeer hier vond ik meteen prettig en iedereen is heel aardig.’

Daniels bloed werd geprikt, gevolgd door het maken van een hartfilm, een echo van het hart en een fietstest. ‘Dat fietsen ging beter dan ik had verwacht’, lacht hij. Daarna kreeg hij van de cardioloog te horen dat alles in orde was. ‘Alleen was mijn bloeddruk hoog, dus daar moet ik misschien nog iets mee.’ Een hele opluchting natuurlijk, want als je bang bent dat er iets mis is met je hart, wil je zo snel mogelijk duidelijkheid.’

Gratis parkeren
Bij PlusPunt MC kunnen patiënten doorgaans binnen drie werkdagen terecht, maar wel uitsluitend op verwijzing van de huisarts. Service en vriendelijkheid staan hoog in het vaandel en dat wordt gewaardeerd. Dat zit hem niet alleen in de snelle, vriendelijke en deskundige zorg, maar ook bijvoorbeeld in het gratis parkeren voor de deur. Zodra de patiënt PlusPunt verlaat, wordt de rapportage naar de huisarts gestuurd. Zorgverzekeraars berekenen voor deze zorg (behalve voor aanvullende diagnostiek) geen eigen risico.

Bij PlusPunt MC kunt u alleen terecht na verwijzing door uw huisarts. PlusPunt MC is een gezamenlijk initiatief van de Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg, Zuyderland, gesteund door CZ en het Huis voor de Zorg. Het is voor Nederland een vrij uniek project.

meer info