Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland-versie van de ‘Ik Zorg campagne’ woensdag van start

30 jul 2019

Tientallen Zuyderlanders maken komende tijd deel uit van de landelijke Ik Zorg campagne. Doel van de campagne is om meer mensen enthousiast te maken èn houden voor het werken in de zorgsector. Met meer dan 50 portretten en verhalen is Zuyderland straks buitengewoon breed vertegenwoordigd in de campagne, die een meerjarig karakter heeft.

Henriëtte van Drongelen (53, middelste foto maar pas morgen ècht te zien), die als dialyseverpleegkundige binnen Zuyderland morgen de campagne aftrapt: ‘Doordat ik chronische nierpatiënten vaak zie, ontstaat er een diepere band en dat vind ik bijzonder. Ik mag de patiënten een stuk begeleiden in hun proces naar een niertransplantatie of overlijden. Dat klinkt misschien hard, maar er is geen tussenweg. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar door mijn levenservaring heb ik geleerd om hiermee om te gaan. Daardoor kan ik dit mooie werk blijven doen.’

Woensdag 31 juli gaat de campagne al van start. Iedere week delen we één portret op onze sociale kanalen en op www.werkenbijzuyderland.nl. In een later stadium maken deze meer dan vijftig Zuyderlanders ook deel uit van de landelijke website www.ontdekdezorg.nl. Als je goed zoekt, vind je daar nu overigens ook enkele andere Zuyderlanders, die vorig jaar al het goede voorbeeld gaven.

Wie er precies deel uitmaakt van de huidige campagne blijft nog even een verrassing, maar je vindt de Zuyderlanders vanaf morgen (één per week) dus iedere dag op meerder plekken. Samen laten we iedereen zien wat ons drijft en waarom we zo van ons werk houden!