Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland start met digitaal consult: online contact tussen zorgverlener en patiënt

25 aug 2020

Zuyderland Medisch Centrum biedt vanaf nu voor alle specialismen de mogelijkheid van een digitaal consult aan. Patiënten krijgen via het patiëntportaal MijnZuyderland een online afspraak met de zorgverlener. Tijdens deze beeldbelafspraak kunnen patiënt en zorgverlener elkaar op een veilige manier zien en horen. Het digitale consult wordt alleen ingezet als fysieke aanwezigheid in het ziekenhuis medisch gezien niet direct noodzakelijk is.

Een medisch specialist beslist uiteindelijk of de patiënt in aanmerking komt voor een digitale afspraak. Zaken als het medisch dossier, uitslagen van onderzoeken of medische beelden en klachten kunnen vanaf nu dus op afstand worden besproken. Via elk gewenst device (tablet, smartphone of computer/laptop) met webcam of microfoon kan eenvoudig gebruik worden gemaakt van deze digitale toepassing.

Door de coronamaatregelen maakt Zuyderland steeds meer gebruik van digitale consulten. Dit om de veiligheid voor zowel patiënt als de zorgprofessionals te waarborgen.

Meer informatie
Meer weten? Alle informatie is beschikbaar via deze aparte pagina over ‘digitaal consult’ op onze website: zuyderland.nl/digitaal-consult.