Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland Medisch Centrum treedt toe tot mProve

14 mei 2020

Na een intensieve bestuurlijke en inhoudelijke verkenning, treedt ook Zuyderland Medisch Centrum toe tot samenwerkingsverband mProve. Zuyderland is het zesde ziekenhuis dat deelneemt aan het netwerk, dat als doel heeft om patiënten dagelijks merkbaar betere zorg te bieden.

‘In deze bijzondere tijd van corona blijkt extra duidelijk dat innovatieve en digitale oplossingen essentieel zijn voor het bieden van de beste zorg aan onze patiënten. Met de toetreding van Zuyderland Medisch Centrum vergroten we de innovatie en eHealth slagkracht van mProve. Zuyderland Medisch Centrum heeft als groot topklinisch ziekenhuis een uitstekende reputatie op dit gebied. Samen zijn we slimmer en sneller en kunnen we beter inspelen op de veranderende gezondheidszorg’, zegt Jan Harm Zwaveling, voorzitter mProve.

Ook Zuyderland Medisch Centrum is verheugd toe te treden tot mProve. ‘Deelname aan een ambitieus netwerk als mProve past bij ons als organisatie. Dagelijks zijn wij met onze (zorg)professionals, mede door data analyses en feedback van patiënten, bezig met het continu verbeteren van onze zorgprocessen. We zien grote meerwaarde op dit gebied door een deelname aan het mProve netwerk. Door kennis en best practices met elkaar te delen, kunnen we merkbaar nog betere zorg leveren. Kwaliteit en innovatie staat bij ons hoog op de agenda, dit kunnen we nog verder versterken door in mProve verband samen te werken’, geeft David Jongen, voorzitter bestuursraad Zuyderland, aan.

mProve

Het innovatieve netwerk mProve bestaat – na toetreding van Zuyderland Medisch Centrum – uit zes ambitieuze topklinische ziekenhuizen: Albert Schweitzer ziekenhuis (Dordrecht), Isala (Zwolle), Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch), Máxima MC (Veldhoven), Rijnstate (Arnhem) en Zuyderland Medisch Centrum (Heerlen en Sittard-Geleen). De ziekenhuizen werken samen aan projecten die ieder ziekenhuis afzonderlijk niet (direct) kan realiseren. Het doel is krachten bundelen om patiënten dagelijks merkbaar betere zorg te bieden.