Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland Medisch Centrum behaalt certificaat Zilver van Milieuthermometer Zorg

02 feb 2023

Sinds 2018 is Zuyderland Medisch Centrum in het bezit van het Bronzen certificaat Milieuthermometer zorg van het Milieu Platform Zorg (MPZ). Afgelopen jaar zijn er weer grote stappen gemaakt op het gebied van verduurzaming binnen de organisatie en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Zuyderland MC heeft het Zilveren certificaat behaald, een prestatie om trots op te zijn!

Met de Milieuthermometer Zorg werkt een zorginstelling aan verbetering van de milieuprestatie en milieuzorg. Zuyderland maakt met de milieuthermometer haar aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering zichtbaar. De Milieuthermometer Zorg is ontwikkeld door MPZ in samenwerking met SMK (Stichting Milieukeur). Er zijn al meer dan 360 zorglocaties gecertificeerd, waaronder ouderen- en gehandicaptenzorg, ggz, revalidatie, streek- en academische ziekenhuizen.

Aandacht voor duurzaamheid is een belangrijk speerpunt van Zuyderland. Dat zegt Roel Goffin, lid Raad van Bestuur. “Dit is een geweldig resultaat waar we echt trots op mogen zijn! Het is een erkenning voor het werk en de stappen die we op het gebied van duurzaamheid de afgelopen jaren hebben gezet. Ook worden er dit jaar twee Care locaties geaudit door de Milieuthermometer zorg. Zowel de intrinsieke motivatie als het maatschappelijk belang, motiveren ons om de komende jaren nog meer van zulke stappen te kunnen maken.”