Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland Live! wint Galjaardprijs 2017

12 mei 2017

Zuyderland heeft de Galjaardprijs 2017 in de wacht gesleept. Dat is belangrijkste Nederlandse prijs voor publieke communicatie. In de finale bleek niet alleen de vakjury eensgezind: ook de publieksprijs ging mee naar Limburg. De jury roemde met name het lef en open karakter dat Zuyderland met de livestream van de galblaasoperatie via Facebook had getoond.

Dat een organisatie beide prijzen wint is uitzonderlijk: in de historie was dat pas één keer eerder gebeurd. Zuyderland moest het in de finale in Zwolle opnemen tegen vier andere initiatieven. Na een intensief juryberaad was de jury het met elkaar eens. Juryvoorzitter Guido Rijnja: ‘Zuyderland Live! zorgt voor impact bij iedereen: de organisatie, het publiek en de communicatieprofessional. De werkelijkheid staat centraal door te laten zien wat er gebeurt in een gesloten wereld.’

Ook de publieksprijs werd gewonnen. Van de 6426 stemmen kreeg Zuyderland er bijna 2500 (38%). Een groot dankjewel aan het hele team van Chirurgie, OK, Anesthesie en partner Hello Sunshine voor de samenwerking bij de livestream. Ook iedereen die op ons heeft gestemd: bedankt!