Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland in actie voor Serious Request 2023

22 dec 2023

Diverse initiatieven om Serious Request te steunen deze week binnen Zuyderland Medisch Centrum: zowel de afdeling Revalidatie als vakgroep Neurologie kwamen in actie.

Arts-assistent bij Neurologie Rick Janssen (foto), vertelt dat hun initiatief (Zuyderland Neurologie Jaarkalender 2024) op gang kwam vanwege het neurologische goede doel van Serious Request. Dit jaar wordt er landelijk namelijk geld ingezameld voor de Stichting ALS. Dat is een stichting die zich inzet voor meer wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van betreffende, dodelijke spier- en zenuwziekte.

Samen met anderen kwam hij op het van de kalender, met leuke foto’s en de verjaardagen van de collega’s bij de Neurologie: artsen, verpleegkundigen, KNF-laboranten en, secretariaat. Die werden bewust niet op grote schaal verkocht, omdat het om (groeps)foto’s van henzelf ging. Het mooie bedrag (€1.229,27) was er echter niet minder om.

Eerder deze week liet het ALS-team van de afdeling Revalidatie ook al van zich horen. Op dinsdag 19 december werd door de verkoop van hun lekkernijen maar liefst €3.250 euro opgehaald. Een prachtig resultaat! ‘Dank aan alle collega’s die voorbij zijn gekomen om iets te kopen of doneren!’, liet de afdeling na afloop weten.

Zuyderland is trots op deze en andere warme initiatieven die binnen de organisatie zijn bedacht en wenst het 3FM-team van Serious Request nog heel veel succes en bovendien een mooi eindresultaat toe, om Stichting ALS Nederland optimaal te kunnen helpen.

Foto: Arts-assistenten Rick Janssens en Demmie Bouweriks.