Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland en Sananet bereiken samen 3000 actieve eCoach-gebruikers

15 dec 2022

Zuyderland en Sananet hebben afgelopen maand gezamenlijk een bijzondere mijlpaal bereikt. Verdeeld over de verschillende Sananet eCoaches (IBD, MS, Parkinson, Hartfalen, Liesbreuk en Astma) is onlangs de 3000e actieve gebruiker geïncludeerd.

De eCoaches (digitale telemonitoring) worden ingezet bij patiënten met chronische aandoeningen om hen in het comfort van hun eigen huis te kunnen monitoren. Patiënten vullen periodiek vragenlijsten in en afhankelijk van de aandoening ook meetwaarden zoals bloeddruk, gewicht en zuurstofgehalte. Met de SanaCoach voor Parkinson, de mijnIBDcoach, de SanaCoach voor Multiple Sclerose en voor patiënten met chronisch hartfalen loopt Zuyderland reeds voorop in Nederland. Met de SanaCoach Liesbreuk is  een nieuwe doelgroep aangeboord die voor kortstondige trajecten patiënten veel toegevoegde waarde kan bieden door de inzet van een eCoach.

Over Sananet

Sananet bedenkt, ontwikkelt, levert en implementeert online coaches en andere eHealth programma’s op basis van het persoonlijk profiel van patiënten. Algemeen directeur Jan Ramaekers van Sananet: “We hebben een portefeuille met eCoaches voor 15 chronische aandoeningen. Zij zijn medisch gevalideerd, veilig en volledig gecertifieerd en worden door ziekenhuizen en eerstelijns zorggroepen overal in Nederland gebruikt. Door deze geavanceerde zelfzorg, incl. telemonitoring, kunnen patiënten thuis veilig hun therapie trouw optimaliseren en meer regie krijgen over hun ziekte. Zij  worden daardoor op afstand online begeleid en kunnen direct beroep doen op hun medisch behandelaar als zij bijzondere aandacht nodig hebben.” Door de samenwerking met Zuyderland kunnen door de geavanceerde zelfzorg, inclusief telemonitoring, in Limburg steeds meer patiënten thuis veilig hun therapietrouw optimaliseren en meer regie krijgen over hun ziekte. Zij worden op afstand online begeleid en kunnen direct een beroep doen op hun medisch behandelaar.”

De praktijk laat opmerkelijke uitkomsten zien van het gebruik van eCoaches voor patiënten en hun behandelaars. Deze zijn in wetenschappelijke studies bevestigd. Voorbeelden zijn betere therapietrouw, polikliniekbezoek alleen als het echt nodig is en tot 50% minder ziekenhuisopnames.

Dankwoord

Binnen Nederland is Zuyderland de koploper in het aantal gebruikers in toepassingen van Sananet. Ook in bredere zin doet Zuyderland vooraan mee als grote innovatieve speler op het gebied van eHealth. We zijn trots op deze pioniersrol en zetten ons volop in om deze positie te behouden.

De lof ligt uiteraard bij de medewerkers die met de eCoaches werken: dankzij hun medewerking en continue verbetering van de dienst is het mogelijk geweest om de 3000e gebruiker aan te sluiten!