Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland en MeanderGroep lanceren website Parkinson Punt Zuyd en ondertekenen intentieovereenkomst

19 mrt 2024

Maandagmiddag 18 maart is de website van Parkinson Punt Zuyd gelanceerd. Met een druk op de knop brachten Raad van bestuursleden Esther Talboom (Zuyderland) en Michael Ehlen (MeanderGroep Zuid-Limburg) de website online vanaf de Meander-locatie Lückerheide in Kerkrade. Daarmee is er een volgende stap gezet in de doorontwikkeling van het expertisecentrum. Om dat te bekrachtigen, ondertekenden de bestuurders maandagmiddag tevens een intentieovereenkomst.

De website www.parkinsonpuntzuyd.nl is bedoeld voor zowel patiënten met Parkinson als hun mantelzorgers. Zij vinden onder andere informatie over het patiëntenaanbod in de regio en over de betrokken specialisten en verpleegkundigen. De website draagt bij aan het bundelen van alle kennis en ervaring voor patiënten en mantelzorgers.

Samenwerking
De intentieovereenkomst die maandag tussen Zuyderland en Meander ondertekend is, volgt op de  start van een poliklinisch spreekuur door de specialisten van Zuyderland op de locatie Parkinson Punt Zuyd in december 2023. Het mogelijk maken van het spreekuur past helemaal bij de ontwikkeling om meer ziekenhuiszorg óók buiten Zuyderland te laten plaatsvinden. Het formeel vastleggen van de samenwerking in een intentieovereenkomst is een mooie aanvulling op het reeds bestaande vruchtbare partnerschap.

Passende zorg
Beide ontwikkelingen dragen bij aan het leveren van nog beter passende zorg voor de patiënten met de complexe ziekte van Parkinson in de regio. Meander en Zuyderland willen met onder andere samenwerkingspartner NOVIzorg binnen Parkinson Punt Zuyd de huidige en toekomstige uitdagingen voor de Parkinsonzorg in de regio nog beter gaan beantwoorden.