Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland eert winnaars Cees Sterk Prijs 2019

21 jun 2019

In Zuyderland Medisch Centrum Heerlen is vrijdag 21 juni voor de tweede keer de Cees Sterk prijs uitgereikt aan medewerkers en/of afdelingen die de kwaliteit van zorg aan kwetsbare ouderen en patiënten willen verbeteren. Er werden tien initiatieven ingediend: voor het eerst was een actie vanuit Zuyderland Zorg genomineerd.

Cees Sterk, voormalig lid Raad van Bestuur van Zuyderland, overhandigde een drietal cheques. Hij benadrukte dat hij aangenaam verrast was door de bijzondere initiatieven en benadrukte dat medewerkers overduidelijk weten waar het om gaat in een ziekenhuis: ‘Het kleinschalig, dicht bij de patiënt initiëren van activiteiten die leiden tot kwalitatief verantwoorde, veilige en vooral ook persoonlijke en nabije zorg.’

Winnaars

€ 4.000,-         ‘Op Pad’ – (Herbert Habets en Yvette Sipers)

€ 500,-            Huis van de Wijk – Geleen (Angelique Frederix-Pilon en Corry Koster-Zonneveld)

€ 500,-            Verpleegkundig rapportagesysteem Revalidatie – (Claudia Dekker)

Het winnende project, ‘Op Pad’, richt zich op het ontwikkelen van een innovatieve, betekenisvolle, concrete beweegactiviteit (wandelroute) rond Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen. Het gaat dan om het mobiliseren van opgenomen, oudere patiënten, met hulp van familie en vrijwilligers. Het aantal opgenomen ouderen neemt namelijk flink toe. Het blijkt moeilijk om hen te mobiliseren, terwijl mobileitsverlies hand in hand gaat met functieverlies. Daarom is er behoefte aan deze activiteiten, die bijdragen aan mobilisatie. Deze aanpak heeft geleid tot een concreet voorstel voor een wandelroute, waarbij een aantal thema’s aandacht krijgen: kunst en architectuur, foto’s en gedichten, buiten/rondom ziekenhuis en natuur, spel en technologie, spiritualiteit en bezinning.

De winnaars van de Cees Sterk Prijs ontvangen dit geldbedrag als stimulans tot verdere ontwikkeling van het verbeterproject of initiatief dat de zorg aan kwetsbare ouderen in Zuyderland Medisch Centrum ten goede komt.

Foto: Alle prijswinnaars op de foto, samen met Cees Sterk en Wideke Nijdam (lid Raad van Bestuur)