Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland eert winnaars Cees Sterk prijs 2018

15 jun 2018

In Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen is vrijdag 15 juni voor het eerst de Cees Sterk prijs uitgereikt aan medewerkers en/of afdelingen die de kwaliteit van zorg aan kwetsbare ouderen en patiënten willen verbeteren. Er werden tien initiatieven ingediend.

Cees Sterk, voormalig lid Raad van Bestuur van Zuyderland, overhandigde een vijftal cheques. Hij benadrukte dat hij aangenaam verrast was door de bijzondere initiatieven en benadrukte dat medewerkers overduidelijk weten waar het om gaat in een ziekenhuis: ‘Het kleinschalig, dicht bij de patiënt initiëren van activiteiten die leiden tot kwalitatief verantwoorde, veilige en vooral ook persoonlijke en nabije zorg.’

Winnaars

€ 2.000,-         Valgevaar door medicatiegebruik bij kwetsbare ouderen – (Dana Cox en Patty Wouters van afdeling West 52)

€ 1.250,-         Diginity case (Babs en Lous Slangen)

€ 750,-            Patiënten activeren op West 44 Neurologie- (Christine Mallie, Klinische en Medische Psychologie )

€ 500,-            Informatiefilmpjes CVA revalidanten – (Patricia Oostvogel –Hameleers, Klinische en Medische Psychologie )

€ 500,-            Kritisch beleid verblijfskatheter bij ouderen – (Patrick van de Poel, Infectiepreventie)

De winnaars van de Cees Sterk prijs ontvangen dit geldbedrag als stimulans tot verdere ontwikkeling van het verbeterproject of initiatief dat de zorg aan kwetsbare ouderen in Zuyderland Medisch Centrum ten goede komt.

Foto: Alle prijswinnaars op de foto, samen met Cees Sterk.