Ga naar hoofdinhoud

Zomercursus brugklassers in Westelijke Mijnstreek succesvol afgesloten

16 sep 2016

In de Westelijke Mijnstreek is begin deze maand de tweedaagse zomercursus Plezier op School afgesloten. De training, die in onze regio wordt gecoördineerd door Zuyderland en het Centrum Jeugd en Gezin, helpt de sociale vaardigheden en weerbaarheid van nieuwe brugklassers te vergroten, zodat zij met zelfvertrouwen een goede start kunnen maken in het voortgezet onderwijs.

Noa en elf andere leerlingen van diverse scholen uit de Westelijke Mijnstreek kregen in Trevianum (Sittard) het diploma van de tweedaagse training Plezier op school ontvangen. Het gaat hierbij onder meer om kinderen die gepest zijn op de basisschool of verlegen zijn, moeilijk aansluiting vinden en nu een nieuwe start willen maken.

Reacties
In het bijzijn van hun ‘supporters’ (zoals ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes) hebben de deelnemers in groepjes leuke presentaties gehouden. De eerste trainingsdag werd overtuigend nagespeeld, een groepje liet zien wat je juist niet moet doen als brugklasser en er was een quiz over plezier op school voor het publiek. Reacties van ouders en deelnemers waren zeer positief. Zoals een van de deelnemers zei: ‘super gezellig en ik heb er echt veel geleerd.’

2017
In oktober is er nog een terugkombijeenkomst van de groep en dan zijn ze helemaal klaar. Zuyderland en Centrum Jeugd en Gezin hopen dat ze in de zomer van 2017 nog meer kinderen van Plezier op School kunnen laten profiteren.