Ga naar hoofdinhoud

Werkzaamheden brandweg Zuyderland locatie Sittard-Geleen

01 mei 2017

De brandweg van Zuyderland locatie Sittard-Geleen, gelegen aan de zijkant (Zuidwestzijde Geleen ) van het ziekenhuis, wordt in de periode van 1 mei tot en met 30 juni vernieuwd. Dit betekent dat enkele wandelpaden gedurende de werkzaamheden niet bereikbaar zijn. De werkzaamheden worden uitgevoerd om in noodsituaties de goede toegankelijkheid van de brandweer te garanderen. De parkeergarage en het ziekenhuis zijn wel via andere routes bereikbaar, die dan duidelijk staan aangegeven.

De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. Het gedeelte van de brandweg dat herbouwd wordt, wordt dan voor alle verkeer afgesloten. Fase één van de werkzaamheden duurt tot en met 26 mei. Fase twee start in week 23, maandag 5 juni, en duurt tot en met 30 juni. In de tussenliggende week, van 29 mei tot en met 2 juni, wordt de verzakking van het restaurantterras aangepakt.

Voordelen
Door het aanpassen van de infrastructuur wordt enerzijds het regenwater beter en sneller afgevoerd waardoor wateroverlast wordt voorkomen. Dit zorgt ervoor dat het primaire proces niet verstoord wordt en dat er minder tijd en kosten gemaakt hoeven te worden voor opruim- en herstelwerkzaamheden. Anderzijds wordt de brandweg hernieuwd en verbreed zodat het verkeer op een ‘veilige’ manier (tijdens aanvriezen winterperiode, het stuk rijden van de groenstroken, etc.) de ringweg kan gebruiken.