Ga naar hoofdinhoud

Werkzaamheden aan weg en spoor rond locatie Sittard-Geleen

30 apr 2020

De komende weken vinden er werkzaamheden plaats aan de Rijksweg Centrum in Geleen en aan het spoor tussen Maastricht en Sittard. Dit kan gevolgen hebben voor jouw route naar Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen.

Rijksweg Centrum – Geleen
De Rijksweg Centrum in Geleen wordt op 6 mei voor twee weken afgesloten in verband met werkzaamheden. De kruising met de Groenstraat en de Beekhovenerstraat gaat dicht omdat er nieuwe riolering wordt aangelegd. Alleen fietsers kunnen lopend met hun rijwiel aan de hand de kruising nog passeren. Voor gemotoriseerd verkeer blijft alleen de verbinding van de Groenstraat met de Rijksweg Noord open. Verkeer wordt omgeleid via de route die normaal ook tijdens de Geleense kermis geldt. Op 20 mei gaat het kruispunt weer open.

Spoorwerkzaamheden
Van zaterdag 2 mei t/m zondag 10 mei voert ProRail werkzaamheden uit op het traject Maastricht – Sittard. Om het werk aan het spoor goed en veilig uit te kunnen voeren is het noodzakelijk dat er geen treinen rijden. NS en Arriva zetten snel- en stopbussen in. De extra reistijd bedraagt 15 tot 30 minuten. Maandag 11 mei rijden de treinen tussen Sittard en Maastricht en tussen Maastricht en Maastricht Randwyck weer volgens dienstregeling. Kijk voor meer informatie op de site van de NS.