Ga naar hoofdinhoud

Verpleegkundigen Zuyderland Medisch Centrum presenteren ‘Wall of Nursing’

12 mei 2023

De verpleegkundigen binnen Zuyderland Medisch Centrum hebben vandaag – op de internationale Dag van de Zorg –  de ‘Wall of Nursing’ gepresenteerd. Een uniek overzicht, gemaakt door, voor en over de verpleegkundige beroepsgroep binnen onze organisatie, om inzichtelijk te maken welke ontwikkelingen zij in de periode van 2019 tot en met nu binnen het ziekenhuis hebben doorgemaakt. De poster opstelling is sinds vandaag op de twee hoofdlocaties van Zuyderland te bekijken.

‘De afgelopen maanden en jaren is er genoeg gezegd en geschreven over de verpleegkundige beroepsgroep, de werkdruk in de zorg, de krapte op de arbeidsmarkt en niet te vergeten de toenemende agressie tegen zorgmedewerkers. Ondanks alle uitdagingen die de huidige tijd, maatschappij en de zorg met zich meebrengen, mogen we als beroepsgroep trots zijn!’, zo motiveren de verpleegkundigen hun actie.

Om verpleegkundigen bewust te maken van hun eigen stappen en inspanningen in afgelopen jaren, werden diverse afdelingen in het ziekenhuis voorzien van een poster variant van de Wall of Nursing.

Eigen regie van de beroepsgroep
Doordat de verpleegkundigen iedere dag voor onze patiënten klaarstaan, weten zij heel goed wat de beroepsgroep zelf nodig heeft. Het eigen imago veranderen, verbeteren of versterken doen zij dan ook door uit te dragen waar ze voor staan en hoe mooi hun vak is. Het Verpleegkundig Staf Bestuur van Zuyderland (VSB) hoopt vooral dat het presenteren van deze Wall of Nursing bijdraagt aan het voelen, ervaren en zien van alle ontwikkelingen die de verpleegkundige beroepsgroep momenteel doormaakt. En vooral ook wat de impact is van al hun eigen inspanningen. ‘Wij zijn trots op jullie,’ besluit het VSB. ‘En jullie hopelijk ook op jezelf!’