Ga naar hoofdinhoud

Symposium over signaleren kindermishandeling en huiselijk geweld

09 mei 2017

Zuyderland organiseert op donderdag 22 en vrijdag 30 juni een symposium over het signaleren van kindermishandeling en huiselijk geweld. Een thema dat in Zuyderland veel aandacht krijgt.

Net als andere zorgorganisaties, is Zuyderland alert op signalen van mishandeling in de huiselijke kring. Het signaleren vraagt om sensitiviteit, de juiste houding, maar ook specifieke kennis en vaardigheden van professionals en andere relevante betrokkenen. Binnen Zuyderland wordt daarom gekozen voor een actieve aanpak in de scholing van de eigen professionals. Dit jaar gebeurt dat via een symposium waarin de nieuwste richtlijnen en de diepgang in de diverse onderwerpen aan bod komen.

Het symposium vindt op twee dagen plaats op de Zorgboulevard van locatie Sittard-Geleen, ruimte 1.  Op donderdag 22 juni en vrijdag 30 juni van 9:00 – 17:00 uur.

Doelgroep
Het symposium richt zich op een brede doelgroep. SEH verpleegkundigen en artsen, IC verpleegkundigen, kinderverpleegkundigen en artsen, neonatologie verpleegkundigen, verloskundige verpleegkundige, geriatrieverpleegkundigen, HAP, GGD, GGz, JGZ, aandachtsfunctionarissen HG en KM Zuid-Limburg. Ook verpleegkundigen in het algemeen zijn van harte welkom!

Honderdduizenden slachtoffers
In Nederland worden jaarlijks honderdduizenden mensen slachtoffer van huiselijk geweld, 21 vrouwen, 13 kinderen en 13 mannen overleven dit niet.  Wat we nodig hebben in de strijd tegen huiselijk geweld en kindermishandeling, is een verandering in mentaliteit en systeem.

Kom je naar het symposium? Schrijf je hier in >