Ga naar hoofdinhoud

Stoptober: 28 dagen stoppen met roken

15 sep 2016

Ook dit jaar is het in oktober weer Stoptober. In heel Nederland helpen rokers én niet-rokers elkaar om 28 dagen te stoppen met roken. De inschrijving voor editie 2016 is nu geopend. Doe ook mee en stop samen met anderen een maand lang met roken!

Stoppen met roken verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. Ruim driekwart van de rokers in Nederland wil stoppen met roken. Stoptober kan hen op veel manieren ondersteunen en blijvend van het roken afhelpen. In de afgelopen twee jaar hebben meer dan 120.000 rokers meegedaan. Velen zijn blijvend gestopt met roken. Op inschrijving voor Stoptober 2016 startte op 9 september.

Aanmelden
Rokers die willen meedoen met Stoptober kunnen zich t/m 31 oktober 2016 aanmelden via www.stoptober.nl. Op de site kun je voor het soort support kiezen dat bij jou past.

Stoptober-app
Zo kun je de Stoptober-app downloaden waarop je dagelijks persoonlijke aanmoedigingsberichten ontvangt. Deze helpen je dan weer een dag rookvrij door te komen. In de app kun je ook lezen wat je kunt doen tijdens een moment van ‘craving’: extreme trek in een sigaret.

Daarnaast ontdek je hoe je lichaam profiteert van het feit dat je al een aantal dagen niet rookt en hoeveel je daarmee bespaart. Allemaal positieve feedback om jou er door heen te slepen!

Meld je snel aan voor een rookvrije oktobermaand!