Ga naar hoofdinhoud

Sanne Soeterbroek zesde bij NK verpleegkundigen

06 apr 2017

Verpleegkundige Sanne Soeterbroek (22) is bij de landelijke wedstrijd voor MBO-verpleegkundigen, ‘Skills Heroes’, geëindigd als zesde. Sanne werkt op Etage 11 van locatie Heerlen. Skills Heroes is een wedstrijd met voorrondes, kwalificatiewedstrijden en een landelijke finale. Deelnemers strijden om in hun vakgebied de beste van Nederland te worden.

‘Eind vorig jaar heb ik meegedaan aan de eerste voorronde op de Zorgacademie Parkstad’, zegt Sanne. ‘De ronde daarna mocht ik het gaan opnemen tegen studenten uit Eindhoven en Groningen. Hier moest je jezelf in twee disciplines bewijzen.’ En dat deed Sanne met een uitmuntende score: ze werd dag winnaar en daarmee afgevaardigd naar de landelijke finale in de RAI Amsterdam.

‘De finale was wel heel indrukwekkend’, vertelt ze. ‘In twee grote hallen werden gedurende drie dagen verschillende wedstrijden gehouden. Bij mijn wedstrijd was de vloer opgedeeld in vier delen: drie voor de wedstrijd en een waar kandidaten zich konden voorbereiden. Per dag had ik twee uur wedstrijd, de overige uren kon ik kijken bij anderen. Natuurlijk ga je voor de eerste plek: ik heb tijdens de wedstrijden mijn uiterste best gedaan en genoten van iedere dag.’ Op de vraag of ze tevreden is met een landelijke zesde plek, antwoordt ze bevestigend. ‘Het heeft me zowel als verpleegkundige en als persoon sterker gemaakt. Volgend jaar ga ik voor het HBO, dus kan ik niet meer deelnemen. Ik kan het iedere MBO-student aanraden: het is een geweldige ervaring.’

En bij Zuyderland, op Etage 11 in Heerlen, zijn ze heel trots: ‘Wat Sanne presteert heb ik in al die jaren als verpleegkundige nog niet meegemaakt’, zegt teamleider Kim Sanders. ‘We mogen als organisatie heel blij zijn met deze jonge topverpleegkundigen.’

Foto: Ellen Kool (teamleider etage 11), Kim Sanders (teamleider etage 11), Sanne Soeterbroek, Nick Olfen (opleidingsfunctionaris Zuyderland Academy) en Sowella Looijs (verpleegkundige etage 11)