Ga naar hoofdinhoud

Roparunteam Zuyderland in de startblokken

06 jun 2019

Vrijdag is het zover! Dan vertrekt Zuyderland met een eigen team van acht lopers, zes fietsers, vier chauffeurs, twee navigators, twee masseurs en drie cateraars op weg naar Parijs om mee te doen met de Roparun 2019.

Na maanden van intensieve voorbereidingen kunnen onze deelnemers haast niet meer wachten om te beginnen. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer waarbij in teamverband, een sportieve prestatie geleverd wordt om geld op te halen voor patiënten met kanker. Van Parijs naar Rotterdam, non stop, in ruim 40 uur, dag en nacht. Bekijk hier door welke toppers ons Zuyderlandteam gevormd wordt.

Vertrek en aankomst
Morgen (vrijdag) vertrekt het gezelschap vanaf locatie Heerlen en later die dag komt het team aan in Parijs. Zaterdag, zondag en maandag vindt de sportieve prestatie plaats en maandag rond het  middaguur denken zij in Rotterdam aan te komen. Daarna volgt de terugweg, waar zij op Tweede Pinksterdag rond 18.00 op locatie Heerlen  feestelijk worden onthaald.

Opbrengst
Het geld dat wordt opgehaald tijdens de Roparun wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun.

Volg onze Zuyderlanders!
Voor iedereen die het avontuur wil volgen: gedurende het hele weekend (7 t/m 10 juni) zullen zij regelmatig berichten plaatsen op de speciale Facebook pagina van Roparun team Zuyderland en via de Stories op het algemene Instagram-account van Zuyderland. Maar ook via de Roparun zelf kun je hen live volgen.