Ga naar hoofdinhoud

Ronald McDonald Huiskamer geopend in Heerlen

06 jul 2016

Ouders die verblijven in het Geboortecentrum kunnen vanaf vandaag op een bijzondere manier ontspannen. Woensdagmiddag werd de Ronald McDonald Huiskamer geopend op de tweede etage van het ziekenhuis in Heerlen. Een ruimte waarin ouders de ziekenhuismuren even kunnen ontvluchten en in huiselijke sfeer kunnen ontspannen.

De opening werd verricht door Cees Sterk namens de Raad van Bestuur. Kim Vromen mocht het bordje op de deur ontdoen van een kleurrijke doek. Haar dochtertje Linde werd geboren in Maastricht, maar ligt inmiddels op de couveuseafdeling in Heerlen. Gedurende acht dagen woonde zij in het Ronald McDonald Huis in Maastricht, maar verblijft nu samen bij haar dochtertje in het Geboortecentrum.

De inrichting van de kamer is gefinancierd door het Ronald McDonald Huis in Maastricht. Ouders zijn er even weg van de ziekenhuiskamer en kunnen er samen eten, een tijdschrift lezen, koffie drinken of een spelletje doen.

Net als thuis ‘In het Geboortecentrum staat het gezin centraal’, zegt Margo de Kock, manager van Ronald McDonald Huis Maastricht. ‘Ouders liggen er met hun pasgeborene op een éénpersoonskamer. Dat is een enorme meerwaarde. Maar als je de hele dag in het ziekenhuis bent, komen de ‘witte’ muren al snel op je af. Dan is het heel fijn als er een ruimte is waar je even in huiselijke sfeer op de bank kunt ploffen. Net als thuis. Zo kun je de zorg voor je baby’tje weer beter aan.’ Ook Cees Sterk was zeer enthousiast: ‘Dit is een pareltje voor ons Geboortecentrum’, sprak hij lovende woorden.