Ga naar hoofdinhoud

Renovatie woonzorgcentrum Vastrada gestart

24 okt 2023

Woonzorgcentrum Vastrada dateert uit 1965 en is in 1992 en 1999 gerenoveerd. Om ervoor te zorgen dat Vastrada weer volledig voldoet aan de eisen van deze tijd en ook op lange termijn een prettig thuis voor bewoners is, is het ruim 20 jaar na de laatste verbouwing, tijd voor een grootschalige renovatie. De bewoners van Vastrada verhuisden afgelopen zomer al naar de nieuwe Zuyderland locatie Egtherhof en inmiddels zijn zij al helemaal gewend aan hun nieuwe thuis. Ook zijn de renovatieplannen afgerond en goedgekeurd en daarmee gaat de renovatie van Vastrada nu echt van start.

Voorbereidingen
De voorbereidende werkzaamheden zoals het afzetten van het bouwterrein en het plaatsen van het ketenpark zijn inmiddels gestart. Zodra dit afgerond is, volgt het sloopwerk en vervolgens zal vanaf november de daadwerkelijke opbouw van het nieuwe woonzorgcentrum beginnen.

Het nieuwe woonzorgcentrum biedt straks 89 kamers voor intramurale zorg (verzorgingshuiszorg, somatiek en pg) en 10 kamers, in een afgescheiden, prikkelarm woondomein, voor PG+. Daarnaast zijn er ook in de nieuwe situatie 17 aan- en inleunwoningen voorzien.

Bewegingsvrijheid
Het zorgcentrum wordt gebouwd en ingericht met de focus op maximale bewegingsvrijheid. De verschillende ruimtes worden met elkaar in verbinding gebracht zodat bewoners gestimuleerd worden om (langer) te blijven bewegen.
Alle kamers krijgen eigen sanitaire voorzieningen, er komen meer raampartijen en er worden meer gemeenschappelijke ruimtes voorzien. Tevens komen er diverse buitenruimtes en is er aandacht voor verduurzaming.

​​​​​​Tuinen
Ook de tuinen worden volledig opnieuw aangelegd en toegankelijker gemaakt voor bewoners. De bewoners van PG+ krijgen een aparte, omsloten en rustig gelegen tuin. Overige bewoners hebben toegang tot alle andere tuinen zoals een beleeftuin en een omsloten voortuin waar zij samen met buurtbewoners gebruik kunnen maken van een jeu de boules baan.

Door deze aanpassingen is Vastrada straks weer een thuis, volledig passend bij de eisen en wensen van deze tijd. De verwachte oplevering is gepland voor januari 2025.

Sfeerimpressie


Klik op de afbeelding voor een vergroting.