Ga naar hoofdinhoud

Radio-omroep Zuyderland viert nieuwe naam met live-uitzending in de hal

26 okt 2016

De radio-omroep van Zuyderland Medisch Centrum Heerlen gaat verder onder de naam ‘Radio Zuyd’. De naamsverandering en nieuwe start van de omroep wordt aanstaande zaterdag 29 oktober met een speciale live uitzending vanuit de hal in Heerlen gevierd.

‘Iedereen is van harte welkom om op kraamvisite te komen en de geboorte van de nieuwe naam te vieren,’ zegt Marcel Verheijden (foto). ‘Niet alleen een leuke gelegenheid om zelf te zien hoe een radioprogramma tot stand komt, tussen 10.00 uur en 14.00 uur vinden er ook rondleidingen door de studio plaats.’ De exclusieve uitzending zelf vindt plaats tussen 09.00 uur en 17.00 uur.

Van Radio Atrium Parkstad naar Radio Zuyd
Radio Zuyd is dé ziekenhuisomroep van Zuid-Limburg die een link legt tussen de wereld van patiënten en bewoners van zieken- en verpleeghuizen in de regio. De uitzendingen worden verzorgd vanuit Zuyderland Heerlen en altijd op locatie. ‘Nadat vorig jaar Zuyderland werd geboren uit Atrium en Orbis, konden wij als ziekenomroep ook niet blijven doorgaan onder de naam Radio Atrium Parkstad,’ legt Verheijen uit. ‘Verder zal er niet zo gek veel gaan veranderen, alleen dat wij als Radio Zuyd meer van ons zullen laten horen dan in het verleden.’

24 uur per dag
Momenteel kan iedereen 24 uur per dag luisteren naar Radio Zuyd. Niet alleen de patiënten in Zuyderland Heerlen, ook familie en vrienden thuis kunnen nu samen luisteren naar de uitzendingen via internet: www.radiozuyd.nl

Op de kamer
In het ziekenhuis op de verpleegafdelingen is Radio Zuyd te beluisteren via de televisie op de kamer. Het kanaal waarop Radio Zuyd te ontvangen is, verschilt echter per verpleegafdeling. Mocht u het niet kunnen vinden, vraag er gerust naar! Ook de afdeling Patiëntenservice (045 – 5766300) zal u graag verder helpen.