Ga naar hoofdinhoud

Project ‘Gewenste zorg in de laatste levensfase’ wint Excellence Award

12 mei 2017

Het ketenproject ‘Gewenste zorg in de laatste levensfase’ heeft donderdag de Patient Outcomes Price gewonnen. Deze prestigieuze prijs werd overhandigd bij de Value Based Health Care uitreiking in Nijkerk. Zuyderland is met de afdelingen Ouderengeneeskunde, Oncologie en Longziekten deelnemer aan dit ketenproject van Anders Beter met verschillende zorgaanbieders in de regio.

Het project ‘Gewenste zorg in de laatste levensfase’ werd aangemerkt als meest waardevolle initiatief voor patiënten binnen Value Based Health Care (VBHC). VBHC is gericht op het maximaliseren van de waarde van zorg voor de patiënt en het reduceren van zorgkosten. Het project is afgelopen december voorgedragen voor de VBHC Prize 2017, waarna het werd genomineerd. Een internationale jury van experts heeft alle inspirerende initiatieven afgelopen maanden beoordeeld binnen de diverse dimensies van het Value Based Health Care concept.

Binnen de proeftuin ‘Anders Beter’ worden nieuwe werkwijzen ontwikkeld, uitgetest, onderzocht op effect en bij succes uitgerold als nieuwe vormen van reguliere zorg. Leden van deze proeftuin zijn Zuyderland, MCC Omnes, CZ, Huis voor de Zorg, zorggroep Meditta en Samenwerkende Apothekers. Het Netwerk Palliatieve Zorg Westelijke Mijnstreek, Academische Werkplaats Ouderenzorg en IQ Healthcare werken ook mee aan het project ‘Gewenste zorg in de laatste levensfase.’