Ga naar hoofdinhoud

Primeur voor Zuyderland: eerste nieuwe PET/CT-scan in Nederland

22 sep 2017

Voor een opleidingsziekenhuis als Zuyderland Medisch Centrum is kennisoverdracht van groot belang. Zo investeert Zuyderland in verdere specialisatie en moderne medische apparatuur, en loopt graag voorop bij innovaties in de zorg. Deze visie is kracht bijgezet door de aanschaf van de digitale PET/CT van GE Healthcare. Een primeur in Nederland.

Als eerste Nederlandse ziekenhuis heeft Zuyderland Medisch Centrum Heerlen een digitale PET/CT, de Discovery™ MI in gebruik genomen. Deze keuze is gemaakt vanwege de hoge beeldkwaliteit, het eerder kunnen visualiseren van kleinere laesies ten opzichte van analoge PET-scanners, hoge sensitiviteit en lagere dosis voor patiënten.

Guido van Weert, teamleider Nucleaire Geneeskunde: “Het leren werken met de nieuwe digitale PET/CT verloopt intuïtief en voldoet aan onze verwachtingen. Laboranten en nucleair geneeskundigen kijken met veel plezier naar de nieuwe beelden en zijn onder de indruk van de hoge kwaliteit die gegenereerd wordt. Wij kijken uit naar de komende periode die wij zullen gebruiken om, in combinatie met een reductie van de toegediende dosis, de beeldkwaliteit verder te optimaliseren. Met deze technologie zijn wij klaar voor de toekomst.”

Met de Discovery MI stelt Zuyderland zich in staat om de komende jaren verzekerd te zijn van state-of-the-art technologie. Als gebruiker van de eerste digitale PET/CT in Nederland, zal Zuyderland ook fungeren als referentie site voor GE Healthcare in Nederland.