Ga naar hoofdinhoud

Orthopedie Zuyderland start speciale kniepoli

04 apr 2019

De vakgroep Orthopedie van Zuyderland Medisch Centrum is deze maand gestart met een kniepoli. Een speciaal spreekuur dat gericht is op de analyse van patiënten met aanhoudende klachten na een knieprothese. Patiënten met deze problematiek, die doorgaans vrij complex is, kunnen op de nieuwe poli op gestructureerde wijze, volgens huidige wetenschappelijke standaarden, geholpen worden.

Een afspraak zal na doorverwijzing verzorgd worden op locatie Sittard-Geleen bij orthopedisch chirurgen dr. Boonen en drs. Hendrickx. Zij hebben als aandachtsgebied onder andere ‘revisiechirurgie knieprothesiologie’.

Heupprotheses
Er zijn meer ontwikkelingen op de polikliniek Orthopedie. Sinds een jaar worden patiënten die in aanmerking komen voor een totale heupprothese, geopereerd via de voorste benadering. Dit biedt voordelen voor het herstel in de fase direct na de operatie. Patiënten die hiervoor een uitdrukkelijke wens hebben, kunnen
terecht bij orthopedisch chirurgen dr. Boonen en dr. Van Hemert. Beiden houden spreekuur op zowel locatie Sittard-Geleen als locatie Heerlen.

Heb je nu al vragen over dit spreekuur of de knie- en heupprotheses? Dan dan kun je contact opnemen met de polikliniek Orthopedie via 088 – 459 9708.