Ga naar hoofdinhoud

Ook vakgroepen Neurologie en Cardiologie gefuseerd

10 jan 2017

Zowel de vakgroepen Neurologie als de vakgroepen Cardiologie van voormalig Atrium en Orbis zijn sinds 1 januari 2017 gefuseerd.

De gefuseerde vakgroep Neurologie van Zuyderland Medisch Centrum telt nu 21 specialisten, die van de vakgroep Cardiologie 26 specialisten.

Wat is er veranderd?
Voor patiënten en huisartsen is de belangrijkste verandering dat er vanaf 1 januari naar één vakgroep wordt verwezen, die echter op verschillende Zuyderland-locaties actief is. Later zullen patiënten bijvoorbeeld merken dat cardiologen diverse behandelingen op verschillende locaties gaan uitvoeren. Ook binnen de poliklinische zorg gaat meer uitwisseling plaatsvinden. Dat is nu al het geval in bijvoorbeeld Brunssum, waarbij neurologen van de voormalige vakgroep uit Orbis al werken op de poli binnen Mijn, Centrum voor Medische Zorg.

Concentratie
Tevens is er binnen Neurologie en Cardiologie, net als in de rest van de zorg binnen Zuyderland, sprake van concentratie. Zo geldt voor Cardiologie dat de zorg van pacemakers, hartritmestoornissen en hartfalen gedurende 2017 langzaam zal verschuiven naar Sittard-Geleen. In Heerlen komt de focus te liggen op spoedzorg en behandeling van kransslagvaten.

Alle artsen in beeld
Klik hier voor het overzicht van alle neurologen binnen Zuyderland Medisch Centrum en hier voor het overzicht van alle cardiologen.