Ga naar hoofdinhoud

Officiële opening Borstcentrum Zuyd locatie Sittard-Geleen

19 mei 2017

Tijdens het openingssymposium ‘Samen schakelen naar excellente zorg’ heeft David Jongen, voorzitter Raad van Bestuur Zuyderland, donderdagavond Borstcentrum Zuyd geopend.

Borstcentrum Zuyd op locatie Sittard-Geleen is er voor iedere patiënt met een (verdenking op een) aandoening in de borst. Binnen dit centrum werken onze in borstkankerzorg gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen intensief samen. Bij veel patiënten is na een onderzoek door de radioloog duidelijk dat er niks ernstigs aan de hand is; zij kunnen binnen één uur gerust gesteld worden. Als het nodig is om een punctie te verrichten, gebeurt dat direct aansluitend en volgt de uitslag van het weefselonderzoek binnen één dag. Borstcentrum Zuyd is het grootste centrum voor borstkanker in Limburg, heeft hierdoor veel ervaring en beschikt over de modernste diagnostiek- en behandelmogelijkheden. Zorg leveren in samenspraak met en naar behoefte van de patiënt staat daarbij centraal.

Alle onderzoeken en behandelingen vinden plaats op locatie Sittard-Geleen en worden waar mogelijkgecombineerd. Patiënten uit de regio Parkstad kunnen kosteloos gebruik maken van het gratis taxivervoer tussen de ziekenhuislocaties.

Binnen twee dagen persoonlijk behandelplan
Het borstcentrum kent korte toegangstijden: patiënten kunnen binnen twee dagen terecht voor diagnostiek. De meeste patiënten ontvangen diezelfde dag of daags erna een definitieve uitslag met een persoonlijk behandelplan. Hierdoor krijgt de patiënt snel duidelijkheid. Alle in borstkankerzorggespecialiseerde verpleegkundigen e  specialisten overleggen hiertoe 4 keer per week samen in een multidisciplinair overleg. Om de wachttijd tussen de onderzoeken zo aangenaam mogelijk te maken,
wordt de patiënt door onze gastvrouw ontvangen in de huiskamer van Borstcentrum Zuyd. Bij de verbouwing van het borstcentrum is er veel aandacht geweest voor privacy.

Openingssymposium
Met het symposium ‘Samen schakelen naar excellente zorg’ werd er donderdagavond door borstkankerspecialisten van Zuyderland Medisch Centrum, huisartsen en patiënten ingegaan op het zorgpad vanuit verschillende perspectieven. Het symposium werd afgesloten met de officiële opening van het borstcentrum.

Zie ook de website www.zuyderland.nl/borstcentrumzuyd