Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe valpoli bij afdeling Ouderengeneeskunde

10 apr 2019

De polikliniek Ouderengeneeskunde start vanaf maandag 15 april met een nieuwe valpolikliniek. Zoals de naam al zegt richt de valpoli zich op valproblematiek. De poli gaat één dag per week van start in Heerlen.

De nieuwe valpoli is een samenwerking tussen Ouderengeneeskunde, Fysiotherapie en de Apotheek. De valpoli maakt het mogelijk om patiënten via een ‘carrousel’ tijdens één bezoek aan Zuyderland volledig te screenen op het gebied van valproblematiek én te komen tot een advies met betrekking tot interventie of een verwijzing naar een ander specialisme. Het gaat met name om thuiswonende ouderen die nog geen fysiotherapeutische behandeling, gericht op vallen, hebben gehad.

De valpoli is gevestigd op de semi-acute unit Geriatrie in Heerlen. Deze locatie is uitermate geschikt voor de carrousel door de vier naast elkaar gelegen kamers, de gang en trap waar de fysiotherapeut tests kan verrichten en de nabij gelegen Acute Opname Afdeling waar gebruik kan worden gemaakt van de apparatuur en keuken. Bovendien kunnen patiënten parkeren bij de SEH, waardoor de afstand naar de poli minimaal is.