Ga naar hoofdinhoud

In Between: nieuwe tentoontstelling in Zuyderland Heerlen

29 mei 2018

Na een periode van verbouwingen, heropent Zuyderland haar expositieruimte op locatie Heerlen, waar de komende tijd weer tentoonstellingen van professionele kunstenaars te zien zijn. De eerste kunstenaar die het spits afbijt, is Arno Sijben. Zijn werk is sinds deze maand onder de titel ‘In Between’ te zien. Nieuwsgierig? Neem nog tot 22 juni 2018 een kijkje.

De tentoonstelling toont een selectie werken op papier van de afgelopen drie jaar. Ze vormen een geheel, misschien nog het duidelijkste in de getoonde installatie. De kleinere werken op papier worden met elkaar verbonden via de werkjes op doek. Zo vertelt de installatie in één oogopslag het verhaal.

Thema
Centraal staan de stadia waarin de figuraties zich bevinden. In de ontwikkeling van baby naar volwassene, is het kind als het ware een tussenstadium. Hetzelfde geldt voor de plant, als tussenstadium in de ontwikkeling van spriet tot het dorre groen. In die zin gaat In Between ook over vergankelijkheid. Maar ook over het stadium waarin het schilderij zich bevindt. Van het begin van het experiment tot het resultaat. En over de dunne lijn tussen abstractie en figuratie.

Tussenverdieping
De expositieruimte van Zuyderland, locatie Heerlen, bevindt zich op de Tussenverdieping en is vrij toegankelijk van maandag tot en met zondag van 8.00 tot 20.00 uur.

Meer informatie:
www.zuyderland-kunstcollectie.nl