Ga naar hoofdinhoud

Minisymposium, expositie en meer tijdens Week van de Psychiatrie

14 mrt 2017

Van 27 tot 31 maart is het de landelijke Week van de psychiatrie. Op vrijdag 31 maart staat er in Sittard-Geleen een minisymposium ‘Herstel en Naasten’ gepland en zijn er tevens op dinsdag en donderdag activiteiten, georganiseerd door Zuyderland GGz.

Tijdens het symposium wordt de verbinding gelegd tussen herstel van de cliënt enerzijds en de naasten anderzijds.  Het is bedoeld voor iedereen die dit onderwerp een warm hart toedraagt, voor cliënten en hun naasten, professionals en andere geïnteresseerden.

Een vijftal sprekers zullen ieder vanuit hun eigen rol en visie inhoud geven aan dit thema. Zo komen de onderwerpen anders denken, anders doen, behandeling, steun, familie als samenwerkingspartner en het herstel ondersteunende dialoog aan bod. Inschrijven kan via weekvandepsychiatrie@zuyderland.nl, klik hier voor meer informatie.

Expositie
Dinsdag 28 maart is er een expositie van werken van het Aanlooplokaal Kliniek GGZ  en de Deeltijdbehandeling GGZ. De expositie is te bezoeken in de hal van de locatie in Sittard-Geleen en is geopend van 8.00u tot 17.00u. Ook is er een informatiestand voor Social Run, om donateurs te werven en wafels en sieraden te verkopen. De opbrengst van de verkoop is voor Social Run.

Demonstraties Kempo
Donderdag 30 maart zijn in de hal van het ziekenhuis twee Kempo demonstraties te zien (11.00u en 14.00u). Kempo is een vorm van zelfverdediging en versterkt de basis voor een gezond lichaam en een gezonde geest. De demonstratie wordt uitgevoerd door deelnemers van onder anderen de opnameafdeling ‘het Hostel’ van Zuyderland GGZ. Ook deze donderdag zal de hele dag een informatiestand in de hal aanwezig zijn van Social Run en verkoop van wafels en sieraden.

Social Run
De Socialrun is een non-stop estafetteloop voor het goede doel. Van 22 tot 24 september 2017 lopen verschillende teams van acht lopers en 16 begeleiders 555 kilometer in 48 uur met als doel openheid te stimuleren rondom psychische aandoeningen. Elke kilometer die wordt afgelegd kun je sponsoren voor 5 euro.

De opbrengsten komen ten goede aan projecten die openheid stimuleren en zo vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen verminderen. Medewerkers van Zuyderland zijn bezig met een pittige voorbereidingstraining. Zij willen goed voor de dag komen in september. Volg hun voorbereidingen via de speciale Facebook-pagina.