Ga naar hoofdinhoud

Minister Ernst Kuipers bezoekt met veel enthousiasme Zuyderland Sittard-Geleen

15 dec 2023

Een inspirerend bezoek, gistermiddag op onze locatie in Sittard-Geleen. Niemand minder dan minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ernst Kuipers was te gast. Samen met onze huisartsenorganisaties heeft hij gesproken over de grote uitdagingen binnen de zorg in onze Mijnstreek.

Hij luisterde vol interesse over het traject van de regietafel, waarin samen met alle betrokken partijen breed naar de zorg in de regio gekeken wordt en verschillende mogelijke scenario’s worden ontwikkeld.’Heel goed dat er zo breed en met zoveel verschillende partijen naar de vraagstukken wordt gekeken’, aldus de minister. ‘Ik ben benieuwd naar de uitkomsten hiervan en weet zeker dat we uit dit traject interessante lessen kunnen trekken voor andere regio’s in Nederland.’

Uiteraard kreeg de minister ook een rondleiding door het ziekenhuis. Hij werd ontvangen in ondermeer ons Innovatielab en bezocht de e-nurses. ‘Patiënten hoeven veel minder vaak naar het ziekenhuis of kunnen eerder naar huis doordat op afstand in de gaten wordt gehouden hoe het met ze gaat’, zo liet Ernst Kuipers na afloop enthousiast weten op zijn LinkedIn-pagina. Ook de poli Orthopedie en het laboratorium werden aangedaan.

De minister bedankte Zuyderland voor het warme onthaal ‘en mooie gesprekken’.