Ga naar hoofdinhoud

Maurice van den Bosch benoemd tot vicevoorzitter Raad van Toezicht

05 jun 2024

De heer Prof. dr. Maurice van den Bosch is met ingang van 1 juli benoemd als vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van Zuyderland. Hij volgt de heer dr. Frank Willems op, van wie de tweede benoemingstermijn eindigt.  

Maurice van den Bosch is werkzaam als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL), het Nederlands Kanker Instituut. Hij is hoogleraar interventieradiologie en heeft ruime ervaring in de zorg als ziekenhuisbestuurder, medisch specialist en onderzoeker. Zijn interesse gaat uit naar waardegedreven zorg in combinatie met digitale zorgtransformatie.

Raad van Toezicht-voorzitter Jos van Lange: ‘We zijn verheugd dat Maurice van den Bosch toetreedt tot de Raad van Toezicht. Zijn grote kennis en ervaring, zijn uitgebreide netwerk in de zorg alsmede zijn verbindende persoonlijkheid zijn zeer waardevol voor onze Raad van Toezicht’.

Maurice van den Bosch: ‘Zuyderland is een prachtige zorgorganisatie, verantwoordelijk voor de hele zorgketen. Het topklinisch profiel, de grote maatschappelijke verantwoordelijkheid in de regio en de bevlogenheid van de medewerkers, maken het een voorrecht om toe te mogen treden tot de Raad van Toezicht van Zuyderland’.

Prof. dr. Maurice van den Bosch