Ga naar hoofdinhoud

Leerlingen rennen voor beweeg- en beleeftuin voor ouderen Hof van Serviam

26 apr 2023

400 leerlingen van het Kindcentrum Sittard zetten afgelopen week hun beste beentje voor tijdens de mini roparun sponsorloop. Allen met één speciaal doel: sponsoring ophalen om zo de bewoners in woonzorgcentrum Hof van Serviam een beweeg- en beleeftuin te bieden. De sportdag was een samenwerkingsproject tussen de CIOS studenten van het Vista College, het Kindcentrum Sittard en Zuyderland.

Na een gezamenlijke warming-up verzorgd vanuit de studenten van het CIOS, stonden de klassen achtereenvolgens in de startblokken. Het prachtige parcours rondom de schootsvelden, gelegen naast woonzorgcentrum Hof van Serviam, werd enthousiast afgelegd. Met succes. De leerlingen renden maar liefst 1690 euro en 78 cent bij elkaar. Een mooi bedrag voor de realisatie van de beweeg- en beleeftuin.

Niet alleen de leerlingen leverden een sportieve bijdrage, ook de bewoners van Hof van Serviam kwamen ’s middags in actie. Voor hen was een aparte beweegmiddag met diverse spellen door de studenten van het CIOS georganiseerd.

Wat is een beweeg- en beleeftuin?
Een beweeg- en beleeftuin stimuleert ouderen om meer naar buiten te gaan. Dankzij de tuin kunnen ouderen op een ongedwongen manier bewegen. Ook prikkelt de tuin de zintuigen. Bijvoorbeeld door de geuren en kleuren van diverse planten, bloemen en kruiden. De tuin wordt dit jaar naast de schootsvelden bij het woonzorgcentrum Hof van Serviam gerealiseerd.

Wil je de beweeg- en beleeftuin ook steunen?
Dat kan nog steeds. Elke euro is welkom en draagt een steentje bij aan de realisatie van de tuin. Je kan een bijdrage leveren via de doneerbus bij de receptie van Hof van Serviam of via NL87ABNA0244826412 t.n.v. Zuyderland Zorgcentra o.v.v. sponsorloop 21 april.