Ga naar hoofdinhoud

Klinische zorg patiënten Cardiologie per 1 maart geconcentreerd in Heerlen

21 feb 2022

De klinische zorg voor cardiologiepatiënten wordt geconcentreerd op de Zuyderlandlocatie in Heerlen. De verpleegafdeling Cardiologie bevindt zich daarom vanaf 1 maart op etage 6 van het Beddenhuis.

De klinische cardiologische zorg wordt gedurende week 9 (28 februari t/m 4 maart) afgeschaald op locatie Sittard-Geleen en aangeboden op locatie Heerlen. Nieuwe patiënten worden vanaf dit moment niet meer op locatie Sittard-Geleen, maar op locatie Heerlen opgenomen. De liggende klinische patiënten worden zoveel mogelijk ontslagen vanuit locatie Sittard-Geleen en anders overgeplaatst naar locatie Heerlen.

Lateralisatie bijna afgerond

De Hartbewaking (CCU) en Eerste Hart Hulp (EHH) waren reeds vorig jaar al geconcentreerd op locatie Heerlen. De EHH bevindt zich nu nog op het Souterrain, maar zal per 8 april verhuizen naar etage 5, waar de CCU ook al ondergebracht is. Hiermee is de laatste fase van de klinische lateralisatie Cardiologie afgerond.

Poliklinische zorg op twee locaties, spoedzorg op één

De poliklinische zorg en de functie diagnostiek van Cardiologie wordt op de twee hoofdziekenhuislocaties aangeboden. Spoedzorg en specifieke behandelingen worden geconcentreerd en aangeboden op locatie Heerlen. Alleen in samenspraak met de dienstdoende cardioloog is er voor noodgevallen op locatie Sittard-Geleen acute opvang mogelijk via de Spoedeisende Hulp (SEH), Intensive Care (IC) dan wel de Acute Opname Afdeling (AOA).