Ga naar hoofdinhoud

Kinderafdeling Heerlen verrijkt met schilderij van patiënten

11 mei 2017

Om chronisch zieke kinderen een zorgeloze en fijne dag te geven, heeft Kiwanis Land van Gulick in samenwerking met de kinderartsen van Zuyderland Medisch Centrum vorig jaar een Sterrentocht georganiseerd. De kinderen voelden zich even geen patiënt, maar juist een ster. Een fraai souvenir van deze eerste Sterrentocht is woensdagmiddag 10 mei aangeboden aan de kinderafdeling van Zuyderland Medisch Centrum locatie Heerlen.

Het vrolijk gekleurde schilderij is door de kinderen gezamenlijk gemaakt en gesigneerd. Kinderarts Barbara Vernooy nam het kunstwerk in ontvangst. Na de renovatie van etage 13 en 14 krijgt het daar een mooi plekje.

Sterrentocht 2016
Met een heus VIP-programma genoten de kinderen van alle aandacht die bij het ‘ster’ zijn hoort. Ze reden mee in een tochtje met oldtimers, kookten met lokale Sterrenkoks en ondernemers stonden klaar om samen met de kinderen een fotoshoot te doen. Ook het maken van een kunstwerk hoorde er toen bij.

Sterrentocht 2017
Voor de volgende Sterrentocht op zondag 10 september benaderen de kinderartsen van Zuyderland Medisch Centrum opnieuw een groep kinderen tussen de 7 en 14 jaar, die dan het stralend middelpunt zijn op deze bijzondere dag.