Ga naar hoofdinhoud

Karel Versteegen neemt afscheid als voorzitter

19 okt 2017

Na een periode van ruim tien jaar neemt Karel Versteegen per 1 november afscheid van de Cliëntenraad van Zuyderland Medisch Centrum. Hij was voorzitter van de Cliëntenraad van Zuyderland Medisch Centrum en van de Gezamenlijke Cliëntenraad. De genoemde Cliëntenraden zullen voorzien in zijn opvolging.

Versteegen begon ruim tien jaar geleden als vicevoorzitter bij de Cliëntenraad van het toenmalige Maaslandziekenhuis in Sittard. Later was hij als voorzitter actief binnen de Raad van voormalig Orbis Medisch Centrum en het huidige Zuyderland. ‘Mijn vertrek heeft niets met de actualiteit te maken’, geeft hij aan. ‘Na ruim tien jaar heb ik aangegeven dat het tijd wordt om te zoeken naar een opvolger. Zuyderland is een prachtige organisatie met stevige ambities voor de toekomst. Ik wens de Cliëntenraad en mijn opvolger dan ook veel succes toe.’

De Raad van Bestuur is Karel Versteegen zeer erkentelijk voor zijn grote inzet, met name bij de vorming van de Cliëntenraad Medisch Centrum en de Gezamenlijke Cliëntenraad van Zuyderland. Dit in het bijzonder in de periode rond de fusie tussen Atrium en Orbis.