Ga naar hoofdinhoud

Initiatief Zuyderland genomineerd voor ‘Challenge Verpleeghuizen van de toekomst’

12 apr 2018

Afdeling Pepinushaof (onderdeel van Zuyderland de Egthe) is genomineerd voor de ‘Challenge Verpleeghuizen van de toekomst’. Woensdag werd het initiatief (een snoezelbadkamer) gepresenteerd door middel van een ‘pitch’ op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Het ministerie organiseert een ‘Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst’. Doel van deze challenge is de kwaliteit en veiligheid van zorg vergroten en het werk van de professionals aantrekkelijker te maken door gebruik te maken van moderne technologie.

Zorgvernieuwer 2019
De tien genomineerden maken kans op de titel ‘Zorgvernieuwer 2019’. Deze titel gaat naar de combinatie die het implementatietraject het meest succesvol afrondt.

Snoezelbadkamer
Namens afdeling Pepinushaof is de ‘snoezelruimte-badkamer’ (kortweg snoezelbadkamer), toegepast met de nieuwste technologie, omschreven en ingediend. Die inschrijving werd gedaan door Caroline Vernie, Marly Erven en Astrid Van Mulken. De snoezelbadkamer bestaat onder andere uit uit wolkenpalfonds, interactieve bubbelunits en led verlichting.

Naar Den Haag
Woensdag was de aftrap van de challenge op het ministerie van Volksgezondheid , Welzijn en Sport in Den Haag. De Pitch werd gehouden door Astrid van Mulken (Coach belevingsgerichte zorg in Zuyderland), met als titel: ‘Vanuit het Hart voor de cliënt’. Later dit jaar dienen zij zich wederom in Den Haag te melden.