Ga naar hoofdinhoud

Ingebruikname van nieuw woonzorgcentrum Egtherhof

06 jul 2023

Een spannend en heuglijk moment voor de bewoners en medewerkers van woonzorgcentrum Vastrada. Zij verhuisden naar het prachtige nieuwe woonzorgcentrum Egtherhof. De verhuizing verliep voorspoedig. Na een laatste afscheidsmaaltijd in woonzorgcentrum Vastrada verhuisden zij gefaseerd per afdeling naar hun nieuwe thuis.

Het nieuwe woonzorgcentrum Egtherhof is een ‘woonzorgcentrum van de toekomst’ voorzien van alle gemakken en technologische snufjes zoals domotica. Het nieuwe gebouw biedt een fijn thuis voor ouderen met langdurige zorg en is volledig is geïntegreerd in de buurt. De focus ligt op prettig wonen en welzijn onder één dak, met een kleinschalige opzet die rust, privacy en persoonlijke aandacht bevordert. Het nieuwe woonzorgcentrum heeft 48 ruime appartementen voor cliënten met lichamelijke klachten/beginnende dementie, en biedt zorg aan 45 cliënten met dementie, die samen wonen in een kleinschalige woonvorm.

Buitenleven
In het nieuwe woonzorgcentrum wordt niet alleen aandacht besteed aan mooie, ruime woonruimtes met bijbehorende voorzieningen. Er is ook aan het buitenleven gedacht. De appartementen en woonkamers hebben grote ramen zodat er vanuit binnen veel contact is met buiten. De kleinschalige woningen op de begane grond sluiten tevens aan op de binnentuin. Zo kunnen bewoners in een veilige omgeving heerlijk genieten van de buitenlucht.​

Nieuwe Signing
Het nieuwe woonzorgcentrum is ook voorzien van geheel nieuwe signing. Gevelletters, baniervlaggen, bewegwijzering en welkomstzuilen zorgen voor een hedendaagse uitstraling en maken het pand helemaal compleet.

Renovatie woonzorgcentrum
De bewoners en medewerkers van Vastrada verhuizen naar Egtherhof, omdat woonzorgcentrum Vastrada na de zomer een grondige renovatie en verduurzaming wacht. Na deze renovatie voldoet ook Vastrada weer aan alle eisen van deze tijd om goede zorg te verlenen en de bewoners prettig te laten wonen.