Ga naar hoofdinhoud

Informatiestand locatie Heerlen tijdens de Europese Dag van de Beroerte

08 mei 2017
Tijdens de Europese Dag van de Beroerte, dinsdag 9 mei, kun je in de centrale hal van locatie Heerlen terecht met vragen of voor informatie over het voorkomen en herkennen van een beroerte. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur staan de organisaties* die de CVA keten Parkstad vormen voor u klaar.

U krijgt informatie over welke leefstijlfactoren van invloed zijn op hart- en vaatziekten en het is mogelijk om uw bloeddruk te laten meten. Ook krijgt u informatie over de keten en het zorgproces dat de patiënt in de keten doorloopt. Interessant? Kom gerust langs en stel uw vragen.

*CVA keten Parkstad
Een beroerte is een ingrijpende gebeurtenis voor de patiënt en hun naasten. In Parkstad werken Zuyderland Medisch Centrum Heerlen, Adelante, Sevagram, Cicero, MeanderGroep en huisartsen samen om de zorg voor patiënten met een beroerte zo goed mogelijk te organiseren. Samen zorgen zij ervoor dat de patiënt de juiste zorg, door de juiste zorgverlener, op het juiste moment en op de juiste plaats krijgt. De zorg die deze keten biedt, richt zich op elke fase van het herstelproces; vanaf de opname in het ziekenhuis, de eventuele revalidatiefase in het revalidatiecentrum of een verpleeghuis tot en met het moment dat de patiënt weer thuis is.

Meer informatie
Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 41.000 mensen getroffen door een beroerte. Het kan hierbij gaan om een hersenbloeding of een herseninfarct. Geen tijd om de informatiestand te bezoeken? Kijk dan voor meer informatie op de website.