Ga naar hoofdinhoud

Impuls wetenschappelijk onderzoek Zuyderland door shirtveiling Roda JC

21 nov 2023

Een delegatie van Roda JC Kerkrade en APS Groep heeft donderdag een cheque overhandigd aan de longartsen van Zuyderland Medisch Centrum. Aanleiding voor deze donatie was het overlijden van één van de eigenaren van APS Groep aan de gevolgen van COPD.

APS Groep was hoofdsponsor van de eerste periode bij Roda JC. Als blijk van waardering voor de goede zorgen tijdens de opname van de eigenaar van APS Groep in het ziekenhuis in Heerlen, zijn Roda JC en APS Groep gezamenlijk een shirtveiling gestart. Via Projectbureau Additionele Gelden (PAG) zijn Roda JC en APS Groep in contact gekomen met het ziekenhuis en is de inhoud van het initiatief vormgegeven.

Alle shirts van de wedstrijd Roda JC – Jong AZ werden voorzien van een handtekening en via een speciaal platform geveild. De opbrengst kwam uiteindelijk uit op een mooi bedrag van €5.000,-. Dit bedrag zal worden gebruikt om wetenschappelijk onderzoek naar longziekten een extra impuls te geven.

Gezond in Mijn Streek
Zuyderland Medisch Centrum is Roda JC en APS Groep dankbaar voor de gulle gift. Roda JC wil elke dag van waarde zijn voor de regio. Dit doen ze op maatschappelijk vlak via het collectief ‘Gezond in Mijn Streek’. Met dit collectief zetten zij in op een gezondere regio. Deze preventieve aanpak kan op de lange termijn een substantiële bijdrage leveren aan het terugdringen van het aantal chronische aandoeningen in onze regio. Een intensieve samenwerking tussen Roda JC en Zuyderland wordt in de toekomst dan ook niet uitgesloten.