Ga naar hoofdinhoud

Hospices Zuyderland Zorgcentra voorgedragen voor PREZO-Keurmerk Hospicezorg

20 jun 2017

Op dinsdag 13 juni heeft een extern auditteam bij de hospices van Zuyderland Zorgcentra, Mariaveld in Susteren en Daniken in Geleen, een breed scala van domeinen onderzocht in het kader van het PREZO-keurmerk Hospicezorg.

Er zijn gesprekken gevoerd met medewerkers, vrijwilligers, cliënten en mantelzorgers. Ook zijn er documenten bestudeerd en is er een fysieke rondgang gemaakt waarin allerlei checks aan de orde kwamen. De eindconclusie na deze intensieve dag was dat beide locaties professionele, cliëntgerichte, zorgvuldige en systematische zorg verlenen in mooie en veilige gebouwen. Daarbij wordt goed samengewerkt met het Netwerk Palliatieve Zorg Westelijke Mijnstreek, de Academische Werkplaats Ouderenzorg en diverse verwijzers.

Vooral het enthousiasme van en de passie waarmee vrijwilligers en medewerkers hun werk verrichten, werd geroemd. Deze twee hospices voegen waarde toe de laatste fase van iemands leven en diens naasten. Een reden om trots op te zijn!

De hospices van Zuyderland Zorgcentra zijn de eerste in Limburg die worden voorgedragen voor het PREZO-keurmerk Hospicezorg. In oktober wordt bekend gemaakt of de hospices het keumerk hebben behaald.